tirsdag 30. september 2008

Turistbilder, Taj Mahal:)

Taj Mahal i Agra var fantastisk! Alle snakker om hvor storslått og hvor verdt-og-se-sted dette er. Det var en utrolig flott og pen bygning!

Som et bevis på sin kjærlighet til sin yndlingshustru Mumtaz Mahal, som døde i barselseng 39 år gammel etter å født sitt 14. barn i 1629, bygget mogulkongen Shah Jahan det palasslignende mausoleet til minne om sin unge kone. Mer enn 20.000 håndverkere jobbet i over 22 år for å reise gravkammeret (kilde: vg.no). Under følger noen obligatoriske turistbilder;)



Smiiiiiiiiil til kamera!!!





Kvelden før, altså onsdag kveld 24 sept, hadde vi kommet frem til hotellet vårt i Delhi rundt midnatt, og siden vi hadde lyst dra til Agra neste dag fant vi ut at bil med egen sjafør var en god ide. Halv åtte neste morgen hentet vår sjafør oss utenfor hotellet, og så var det bare å nyte trafikken i de neste om lag fem timene. Nyte og nyte fru blom. Jeg er ikke veldig glad i å kjøre bil i utgangspunktet (veldig glad sertifikatet er i boks ellers så tror jeg det hadde blitt veldig vanskelig skaffet seg førerkort med dagens Camilla;), og trafikken mellom Delhi og Agra kan best beskrives som ganske interessant. Å kjøre på linje bil etter bil er oppskrytt, det er om å gjøre slynge og svinge seg gjennom trafikken fortest mulig (føles det som i hvert fall).

Biler (tut-tut), sykler, mopeder og motorsykler. Busser (tuuuuuuuuuuut), tuk-tuk`er (bert-bert-bert). Tuk-tuk`er stappfulle med folk og mopeder med far, mor og bebi på morens arm, eller mopeder med ti-tolv levende kyllinger hengende ned på hver side (nice). For ikke snakker om kuer, de hellige kuene. Kuer som står og gresser i veikanten (ett veldig vanlig syn), kuer som gresser i midtrabatten, fem-seks kuer som blir gjetet i veikanten, kuer som bestemmer seg for å spasere rolig over veien (?). Var i hvertfall to tre ganger jeg så kuer spasere over veien med oss i 70-80 km/h. Jadda..

Eller en ku som ligger midt foran oss i veien. Kutransport. Kameler så vi også. Folk som løper over veibanen. I det hele tatt ett svært så mangfoldig bilde. På veien hjem fulgte jeg med på trafikken nesten konstant (tror ikke det hadde hjelpet men.. hehe) der vi tutet og slynget oss mellom mangfoldige objekter. Du kan tro det var deilig bli ferdig med den kjøreturen og komme tilbake til vårt behagelige hotell i Old Delhi. (nederst er ett nesten mislykket bilde av en ku og omgivelsene rundt;)


- Camilla

Ingen kommentarer: