onsdag 3. september 2008

Dyriske India

Vi har allerede vært inne på kuer. De er hellige i India og en stor del av det kaotiske trafikkbildet her.

På Gingee Fort fikk vi se mer av dyrelivet i India. Innpåslitne aper ble matet med kjeks og bønnhørlig tatt bilde av.

I går fikk Camilla besøk av to gekkoer (firfisle) på rommet, mens hun ventet på at jeg skulle komme tilbake fra seminar. En stor og en liten. Dette førte naturlig nok til mild panikk, men da undertegnede med dødsforakt entret leiligheten for å inspisere gekko-problemet, var den største sporløst forsvunnet. Trolig ut vår "hendige" lufteventil (hull i veggen). Den lille på sin side føk rundt øverst i taket, men fant også veien ut i løpet av natten.'

I dag fikk vi et nytt møte med apebestanden i Pondi. Mens vi surfet nettet tidligere i dag dukket en stor og en liten ape opp. Den lille ble først omtalt som søt, der den satt og fiklet med en vannflaske. Fotografer styrtet til åstedet fra alle kanter for å knipse vilt.

Fascinasjonen av apen ble imidlertid til frykt da den største sjimpansen dukket opp og snerret vilt til vaskedamen. For å beskytte seg selv og ikke minst PC, ble en plaststol tatt i hende som våpen. Dette fikk den raske apen til å skygge banen og fant raskt en nærliggende grein å søke tilflukt i.

Den lille diltet etter og forsvant.

Tilbake lå søppelposen vår (som vi hadde satt utenfor leiligheten) spredd ut over alle breddegrader. Mens kråker med falkeblikk siklet fra treet.

Dermed ble det både bossplukking og soping for å klarere åstedet.

For øvrig har undertegnede fått det første møtet med såkalt Dehli-belly. Mengdevis idoform har blitt konsumert i håp om bedre tider. Camilla på sin side våknet med et vondt hode som vedvarte ut over dagen.

Dermed ble det en relativt rolig dag i Pondi for to slagne studenter.

- Anders

Ingen kommentarer: