lørdag 6. september 2008

Det er så mørkt her...

Vi tok en tur til "Hippie-byen" Auroville i helgen. Les mer om Auroville her. I korthet er det et idealistisk lite samfunn der:

  1. Auroville belongs to nobody in particular. Auroville belongs to humanity as a whole. But to live in Auroville, one must be the willing servitor of the Divine Consciousness.
  2. Auroville will be the place of an unending education, of constant progress, and a youth that never ages.
  3. Auroville wants to be the bridge between the past and the future. Taking advantage of all discoveries from without and from within, Auroville will boldly spring towards future realisations.
  4. Auroville will be a site of material and spiritual researches for a living embodiment of an actual Human Unity. (wikipedia)
Det er med andre ord et noe spesielt sted. Mest kjent for den gyllne "golfballen", Matrimandir, som byen er bygget rundt.

Vi sjekket inn på gjestehuset "Youth Camp" (som nærmest lå inne i skauen). Der måtte vi fylle ut et omstendelig besøkssjema, ettersom Auroville tydeligvis regnes som en egen stat. Etter denne prosessen bestilte en rickshaw og dro til meditasjonssenteret, Matrimandir.


Etter å ha sett en introduksjonsvideo og fått innvilget besøkspass fikk vi sett den storslagne golfballen - eller er det egentligen innebandyball?

I alle fall. Vel tilbake på Campen slappet vi av og leste litt pensum før vi dro til en nærliggende pizza-sjappe for å spise. God pizza bakt i skikkelig stenovn, for øvrig.

Klokken var vel rundt halv seks da strømmen gikk. Vi skyndet oss hjem til rommet før det ble alt for mørkt og regnet med at strømmen ville komme tilbake snart. Det gjorde den også etter en halvtime i tussmørke (heldigvis hadde vi med en mikroskopisk lommelykt - lignende denne typen). Den forsvant imidlertid igjen etter en ny halvtime.. (Bildet under er en gjengivelse av det vi så) Klokken var halv ni, og to trøtte sjeler fant ut at vi like godt kunne legge oss.



Neste morgen glimret strømmen fortsatt med sitt fravær.

Planen i dag var å gå på stranden i Auroville, men etter en kraftig regnskyll i natt var himmelen grå da vi våknet. Dermed dro vi tilbake til Pondi - og nøt elektirisitet og surfing. :-)

- Anders

1 kommentar:

Audun Myromslien sa...

Hehe. Det der var et genialt bilde!